Marts 2024  
P O T C P S Sv
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Instrumentu stāsts

 

     20. un 21.martā vecākās un sagatavošanas grupas bērniem bija iespēja apmeklēt koncertu sēriju “Instrumentu stāsts”, kurā uzstājās bērni un jaunieši no LMMDV Bērnu mūzikas skolas. Koncertā dzirdējām gan vijoli, čellu, ģitāristu ansambli, akordeonu, un divus džeza kombo sastāvus. Liels paldies māksliniekiem!

     Pēc koncerta visi apmeklētāji varēja mūzikas instrumentus paspēlēt, saprast, cik patiesībā akordeons ir smags un, ka no pūšamajiem instrumentiem nemaz tik viegli skaņa ārā nenāk viss. Mums bija iespēja izmēģināt daudz un dažādus instrumentus!

     Paldies LMMDV Bērnu mūzikas skolai par iespēju iepazīt mūzikas pasauli!

 

Liepājas Dzimšanas diena

 

 

    19.martā Kriksīši mīļajai Liepājai Dzimšanas dienā dāvāja svētku koncertu! Tā kā mūsu pilsēta 2027.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, mēs parādījām ar ko varam lepoties! Atpazinām pazīstamākās vietas Liepājā, uzzinājām ko tur var redzēt vai dzirdēt un arī paši uzstājāmies ar ļoti dažādu koncerta programmu.

      Mazākie bērni no Zaķīšu grupiņas uzstājās ar dramatizāciju “Pasaka par Kukulīti, Rūķīšu grupas bērni gan dziedāja, gan mūzikas instrumentus spēlēja, savukārt Lācīšu grupiņa parādīja skaņu pasaku “ Kā siventiņš aizgulējās” un nodziedāja sirsnīgu dziesmu. Vēl bērni nodejoja deju, ko apguvuši rīta rosmēs pie vadītājas Andas un kur nu bez liepājnieku Zelta dziesmām, kas piecēla mūs no krēsliem un pieskandināja zāli ar kopēju sadziedāšanos!

Liepāja, mēs Tevi mīlam!

 

Radošuma nedēļa 2024

 

Klusās pirmdienas

 

 

Ticu Saulgriežu sniegiem,

Kas zemi tīru un mirdzošu padarīt nāk,

Ticu Ziemassvētku klusajam brīnumam,

Kuram dvēselē jāienāk.

 

    Ir klāt decembris – brīnumu un gaidīšanas laiks. Kriksītis rotājas svētku noskaņās, grupiņās sarodas pašdarināti rotājumi, tiek ceptas piparkūkas, gatavoti apsveikumi mīļajiem un Lācīšu grupiņā pat ir izveidots kamīns. Katru nedēļu visi sanācām zālē, lai būtu kopā Klusajās pirmdienās, kurās aizdedzām adventes sveces, klausījāmies pasaku un dziedājām līdzi iemīļotajām Ziemassvētku dziesmām! Šogad zālē mūs visus priecēja pasakaini skaista egle!

Lai visiem mierpilns šis svētku laiks!

Sveiciens LATVIJAS dzimšanas dienā

Latvijas Dzimšanas diena

 

 

  16.novembra pēcpusdienā Kriksīši svinēja Latvijas 105.dzimšanas dienu! Bērni sniedza skaistu svētku koncertu, kurā gan dziedāja, dejoja un spēlēja dažādus mūzikas instrumentus. Mums ciemos bija arī bērnu deju kolektīvs “Krustiņi” ar vadītāju Intu Āboliņu.

Šajās svētku dienās mūsu iestādi rotās darbinieku veidotais gaismas ceļš!

Skaistus svētkus!

   

Mārtiņdiena

 

 

Paldies visiem bērniem par drosmi piedalīties masku parādē! Tas nav nemaz tik vienkārši – saņemties,  uzkāpt uz skatuves un demonstrēt masku! Citi bērni bija tik atraisīti, ka labprāt pat uzdejoja! Mums visiem bija liels prieks par mazajiem ķekatniekiem!

 Šoreiz pie mums bija ciemiņi – mūs apciemoja nomaldījies kumeļš un vistiņa.  Ar abiem jautri un kustīgi izrotaļājāmies, bet pēc pasākuma cienājāmies ar svētku mielastu!

Paldies vecākiem par sarūpētajām maskām un cienastu!

 

Mana drošība

 

 

    24.novembrī Valsts Policijas darbinieki ar informatīvu pasākumu Kriksīša bērniem atgādināja par drošību – gan atrodoties uz ielas, gan mājās.

Laukā strauji paliek tumšs, parūpēsimies, lai esam redzami autobraucējiem-  neaizmirstam par atstarotājiem!

Kanisterapija

 

 

     25.oktobrī pie mums viesojās Liepājas Kanisterapijas biedrības suņi ar saimniekiem, lai pastāstītu un parādītu, ar ko šie četrkājainie draugi ikdienā nodarbojas!

     Kanisterapija ir starpdisciplinārs terapijas veids, kas sasaistās ar ergoterapiju, fizioterapiju un citām. To var izmantot sociālu iemaņu un fiziska stāvokļa uzlabošanai, tāpat arī kustību traucējumu uzlabošanai. Suns darbojas kā motivators un galvenais komunikācijas objekts, visa darbība tiek vērsta uz suni. Kanisterapiju var izmantot ne vien fiziskā rehabilitācijā, bet arī citos virzienos – pedagoģiskā un psiholoģiskā. Tā, piemēram, pedagoģiskā kanisterapija tiek veikta pirmsskolās, ar tās palīdzību var mācīt bērniem sociālās iemaņas, komunicēt, attīstīt pašapkalpošanās iemaņas. 

Latvijas Veselības sporta nedēļa 2023

 

Vecāki raksti ››

Dizains: SIA "Dizainers", Izstrādātājs: Lauris Neimanis © LIP 2009